Poradna - Ultrazvuk

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Děloha

Dobrý den,jsem ve 13týdnu těhotenstvi a byla jsem dnes na ultrazvuku.Pan doktor mi řekl,že mám přední stěnu nízko nasedajicí. Jinak vše v pořádku. Chtěla bych se zeptat,co to pro mě (pro mimčo) znamená. Moc děkuji R:

Odpovědi na otázku

Zákaz sexu a tělesné námahy.
Jenom že musite byt v klidu
Poraďte se se svým lékařem.
nepřetěžovat se
Být opatrná a v klidu, nedělat nic těžkého a nenosit nic přes 3 kg - to zas poradil lékař spolupracovnici... a byla doma na rizikovém...
nic byla bych v klidu, těhotenství vůbec jako takové znamená aby se žena šetřila a nic nepřeháněla
Určite klidovy režim,snad to bude dobry,jinak si myslim,že bude cisar.rez,ale nechci strasit
hlavně být v klidu
Nenosit nic těžkého, omezit sex, dávat pozor..
Hodně se šetřit. Přeji hodně štěstí
Placenta nízko se musí sledovat.Bylo by dobré omezit pohlavní styk. Netahat nic těžkého a při každém problému raději avštívit lékaře.
Nízko nasedající placenta,může být v pozdějším stádiu těhotenství velký problém.V tomto týdnu jak uvádíte to ještě nic neznamená.Ve velkém procentu případů se placenta při roztahování dělohy sama vytáhne.U mně se tak stalo v 34tt.Doporučuji,netahat nic těžkého,neskákat,nemít otřesy,minimalizovat jízdu autem a nemít pohlavní vztyk.Ležela jsem s tím 5x v nemocnici s velký krvácením.Pokud lékař tak neučinil tak bych poprosila o neschopenku.Přeji at vše dopadne tak jak má a jste i s miminkem v pořádku.
Děkuji za odpověď - ano byla to placenta.
Nemluvil váš lékař spíš o placentě nasedající nízko na přední stěnu? Pokud ano, pak záleží na tom, jak moc zasahuje do porodních cest. Může dosahovat pouze k vnitřní brance děložní a pak nemívá komplikace. V opačném případě bývá spojena s krvácením, a proto se doporučuje klidový režim. To by vám ale jistě lékař sdělil. Pokud však budete mít pochybnosti, zeptejte se ho.